Izvedba oddaljenih izpitov

Opis izvedbe oddaljenih izpitov

Potrebščine, potrebna strojna in programska oprema
 1. Osebni dokument s sliko.
 2. Računalnik s spletno kamero ali pametni telefon.
 3. Delujoča in nameščena aplikacija Zoom na računalnik. Prijava v Zoom aplikacijo nujno (!) z uporabo fakultetnega e-naslova.
 4. Uspešno delovanje Zoom klienta predhodno testirajte, pri čemer preverite delovanje kamere in mikrofona.
 5. Brezčrtni A4 listi, pisalo (kemični svičnik ali nalivno pero).
 6. Povzetki s formulami (2 lista velikosti A4).
Pred izpitom
 1. Pred pristopom h izpitu zaprite vse aplikacije na vašem računalniku razen Zoom klienta in brskalnika, v katerem je odprta spletna učilnica FRI. 
 2. Pred izpitom preverite delovanje kamere in mikrofona. Uporaba slušalk ni dovoljena. Kamero postavite tako, da boste na njej čimbolje vidni vi in vaša delovna površina ter poskrbite za primerno osvetljenost delovnega mesta (slednja vam bo prišla prav tudi pri skeniranju končnega izdelka).
Izvedba izpitov
 1. Vstop v aplikacijo Zoom: V času izpitov se prijavite v spletno učilnico. Tam bo na razpolago povezava na sobo v Zoom, v katero se prijavite s svojim računalnikom. Razporejeni boste v več različnih Zoom sob.  
 2. Začetek izpita: Izpitne naloge boste dobili na spletni učilnici.
 3. Reševanje: Med reševanjem rešujte vsako nalogo na svojo stran lista papirja. Če imate kakšno vprašanje, boste imeli možnost vprašati paznika sobe prek klepeta v Zoomu. Med reševanjem morate imeti prižgan zvočnik, da vas lahko paznik kontaktira/opozori. V kolikor se ne odzovete, izpit ne bo priznan.

Predrok 15.01.2021
 1. Na predroku se bo izvajal le računski del. Pozitivna ocena računskega dela na predroku pomeni pozitivno oceno računskega dela izpita. (Teoretični del izpita se bo izvajal le na rednih izpitnih rokih.)
 2. Zoom sestanek, v katerega se boste morali prijaviti z imenom in priimkom, bo odprt ob 15:20.
 3. Po razporeditvi bodo ob 15:30 dostopne izpitne naloge na spletni učilnici.
 4. Za reševanje računskega dela bo na voljo 60 minut. Na vsakega od listov, ki ga boste oddajali, se čitljivo podpišite.
 5. Za oddajo računskih izdelkov boste imeli dodatnih 10 minut. Zadnja možna oddaja na spletno učilnico bo torej ob 16:40.

Oddaja izdelkov v nabiralnik
 1. V vsakega od nabiralnikov (tj. za računski in teoretični del) bo možno oddati zgolj eno datoteko v .pdf formatu. Hkrati bo omejena velikost oddane datoteke, omejitev je 10MB.
 2. Obvezno mora biti oddan .pdf primerno obrezan, izostren, pravilno obrnjen. Pridržujemo si pravico, da meglenih in napačno obrnjenih izdelkov ne popravljamo. Za navodila, kako s pametnim telefonom izdelati sken, si oglejte na strani za Android ali iOS.
 3. Ves čas skeniranja izdelkov s pametnim telefonom morate biti vidni prek kamere na računalniku. 

V primeru, da nimate računalnika s kamero, pametnega telefona, stabilnega interneta ali kakšne druge tehnične težave v zvezi z zgornjimi navodili, nas kontaktirajte vsaj nekaj dni pred izpitom prek elektronske pošte.