Teden Ime Opis
URL Vidra

Stran z materialom, po katerem smo delali (samo bolj povezana in sistematična). Ob vsaki temi so poleg vseh zapiskov in materialov tudi povezave na različne strani povezane s temo.

Na podstrani s povezavami boste našli še več uporabnih povezav, vključno s povezavo na originalno stran.

URL Uganke
Uganke, ki sem jih omenil (konjske dirke ipd.) Nekatere zgodbe temeljijo na lokalnih fakultetnih šalah, ampak uganke so pa vseeno uporabne.
URL Stran, s katere so nekatere od teh ugank
URL Guide to Teaching Puzzle-based Learning
Knjiga o uporabi ugank (sorry, na tablo sem napisal malo napačen naslov, saj je pravi ... čuden). Z malo truda jo lahko (tudi, kadar http://sci-hub.io oz. http://sci-hub.bz oz. http://sci-hub.cc oz. http://31.184.194.81/ ne deluje - trenutno, recimo, odlično deluje ;) najdete na spletu, jo preberete in ocenite, ali vam je všeč, še preden jo kupite.
URL Math from Seven to Eleven
Še ena knjiga, ki jo pogosto priporočam. Tu ne gre toliko za uganke, kot za ideje: v bistvu gre za zapiske (v obliki dnevnika) ruskega matematika Aleksandra Zvonkina, ki je imel "matematični krožek" za svoje otroke in otroke svojih prijateljev.
URL Explaining Algorithms Using Metaphors
Še ena zanimiva knjiga. (A za moj okus malo manj. :)
URL Veritasium

Na YouTubu je poleg vse solate (in mačkov) tudi veliko biserov. Kanal Veritasium je eden od njih, omenjam pa ga predvsem, ker sva se z Anjo pogovarjala o tem, kako se je računalnik iz bombonov nekaj naučil samo, kadar je naredil napako. Kadar je zmagal, je ostal enak in se ni naučil ničesar. Tole je video o tem, kako znanost na splošno deluje na ta način: Can You Solve This?.

Kot učiteljem nam mora biti najbrž všeč tudi This Will Revolutionize Education. Pravzaprav ... vsi njegovi videi so super. :)