Skip to main content
Izzivi in priložnosti je obvestilnik, namenjen obveščanju:
 • o izobraževanjih, konferencah, tekmovanjih in drugih dogodkih zunanjih organizatorjev (študentska društva in združenja, podjetja in druge organizacije);
 • o kadrovskih štipendijah in razpisih,
 • o drugih zadevah, zanimivih za študente računalništva.
Za prejemanje obvestil o aktualnih objavah na tem forumu, se VPIŠITE TUKAJ.

10. PR teater: Vabljeni v komunikacijsko držunglo

by Informator FRI -

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) vabi, da se udeležite jubilejnega 10. PR teatra, študentske konference o odnosih z javnostmi, ki se bo odvijala 13. novembra 2019 v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

Gre za enodnevno študentsko konferenco, katere namen je študentom zagotoviti dodatno znanje o praktičnih primerih in najnovejših trendih na področju komuniciranja ter odnosov z javnostmi. Za pester program bodo prek predavanj in delavnic poskrbeli strokovnjaki s področij digitalnega marketinga, grafičnega oblikovanja, kreativnosti, organizacije dogodkov, javnega nastopanja in seveda odnosov z javnostmi.

Letošnja tema konference bo komunikacijska džungla, ki predstavlja, da je področje komunikacij tako kot džungla vznemirljivo, skrivnostno in polno bogatih zgodb. Na letošnjem PR teatru boste lahko našli zakladnico znanja in z vsemi čuti začutili tropski utrip. Kot se za jubilejni dogodek spodobi, je poskrbljeno tudi za večerno zabavo, ki se bo odvijala le nadstropje nižje od prizorišča konference, v lokalu Aula.

Več informacij o programu najdete na http://prteater.si/, Facebook strani PR teater ali Instagram profilu @pr_teater. Vstopnice si lahko po ugodnejši early bird ceni zagotovite na https://event.meetpoint.si/pr-teater/Prijava?fbclid=IwAR3tQSOOJxXyd7c6h4vEmc1xYUXvHEZz7m-LrG1VptiRhpQ7SOvahQxQAlc.

Komunikacijska džungla. Vstopi. Razišči. Začuti.

Innovation Day. Izziv: Bringing Care Home

by Informator FRI -
LUI išče inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day. Izziv: Bringing Care Home.

Kaj lahko sami storimo za svoje fizično in mentalno zdravje ter zdravje širše skupnosti, tudi izven zdravstvenega sistema? Kako izboljšati zdravje? Široka tema, ki zajema vse ideje, ki si jih lahko zamislite – aplikacije, šport, hrana, paliativa, družabne igre, umetnost, arhitekturne in oblikovne rešitve, ki lajšajo vsakodnevno življenje. Našteli smo le nekaj idej, verjamemo pa, da jih je še veliko več. Dobrodošle vse ideje, ki nam pomagajo ohranjati naše zdravje čim dlje v življenju.

KJE: Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani
KDAJ: sobota 9.11.2019.

Heckaton, kjer v enem dnevu, s pomočjo metode Design Thinking razvijete svojo idejo – ali pa se pridružite že obstoječi ekipi, ki vam je všeč. Oblikujejo se multidisciplinarne skupine, ki si pod vodstvom strokovnih mentorjev prizadevajo ustvariti rešitve za resničen izziv na temo Bringing Care Home. Konec dneva svoje ideje predstavijo komisiji strokovnjakov. Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado v višini 1.500€ in odpotuje na mednarodno zaključno prireditev v Pariz.

Več na: https://lui.si/i-day/

Konferenca Od ideje do trga: programska oprema

by Informator FRI -

Razvijaš programsko opremo in bi jo rad zaščitil ter z njo tudi zaslužil? Si želiš prenesti svoje znanje v prakso?

Od ideje do trga <programska oprema> je izobraževalni in mreženjski dogodek za študente, raziskovalce, podjetja in investitorje, kjer boš imel priložnost predstaviti svojo inovacijo podjetjem in pridobiti nova partnerstva.

Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani in Fakulteta za računalništvo in informatiko vas 6. in 7. novembra 2019 vabita na konferenco Od ideje do trga <programska oprema> v Poligon kreativni center v Ljubljani.

Udeleži se brezplačnega praktičnega izobraževanja, na katerem bo svoje znanje in izkušnje podalo 6 vrhunskih strokovnjakov. Teme konference:

 • zaščita intelektualne lastnine na področju programske opreme,
 • izzivi odprtokodnega programiranja in dvojnega licenciranja,
 • licenciranje in ocena vrednosti programske opreme,
 • poslovni modeli in vstop na trg,
 • pomen odprtih inovacij za podjetja in kako iskati prebojne inovacije zunaj podjetij.

Več o dogodku in prijave: https://ppz.uni-lj.si/dogodki/od-ideje-do-trga/

Pohiti s prijavo, število mest je omejeno na 80 udeležencev! Prijavi se do 18. 10. 2019.


Od misli do klika: predavanja o razvoju naprav in sistemov BCI

by Informator FRI -

Vljudno vabljeni 17. oktobra 2019 ob 11. uri v Cankarjev dom na predavanja Od misli do klika. 

BCI – Brain Computer Interface – vmesnik med možgani in računalnikom je računalniški sistem, ki zajema možganske signale, jih analizira in pretvori v ustrezne ukaze za izvedbo izhodnih aplikacij. BCI-sistemi so se na začetku razvijali v smeri biomedicinskih aplikacij. Te so omogočale ponovno gibanje fizično prizadetim in nadomeščale motorično funkcionalnost. Poleg biomedicinskih aplikacij so danes učinkoviti BCI-sistemi uporabni tudi na številnih drugih področjih. Tako se je raziskovanje njihove uporabnosti razširilo tudi zunaj medicine, na področja, kot so pametna okolja, umetnost, izobraževanje, igre, oglaševanje … Več o tem nas bodo seznanili strokovnjaki iz razvoja BCI-naprav in BCI-sistemov: Michael Mondria (FutureLab-Solutions, Ars Eelektronika), dr. Maryam Alimardani (Oddelek za kognitivno znanost in UI, Univerza Tilburg), Francisco Fernandes (predstavnik podjetja g.tec) in mag. Erika Mondria (BrainLab, Ars Elektronika).

Več o dogodku >>

Po predavanjih vabljeni v Delavski dom Trbovlje na Brain-Computer Interface Designers’ Hackathon, ki bo potekal v okviru festivala Speculum Artium.

Razpis za štipendije DAAD

by Informator FRI -

Nemška akademska služba za izmenjavo DAAD za študijsko leto 2020/2021 ponuja več možnosti štipendiranja študentov, diplomantov, doktorandov, postdoktorandov, mladih znanstvenikov, visokošolskih učiteljev, znanstvenikov in alumnov.

Podrobne informacije, datumi  in prijavni obrazci o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de.

Državno tekmovanje iz logike

by Informator FRI -

9. novembra 2019 ob 8.00 bo na Fakulteti za elektrotehniko UL pod okriljem ZOTKS potekalo državno tekmovanje iz logike za dijake in študente. Rok za prijavo je 20. oktober 2019. Prijavite se prek spletnega obrazca.

Organizator v komisijo vabi študente, ki so pripravljeni nadzirati dijake in pomagati pri popravljanju tekmovanja. Namero, da bi pomagali, lahko študenti izrazijo v istem spletnem obrazcu.

Več informacij je na voljo v razpisu in pravilih tekmovanja.

Akademija FRI: Uvod v rudarjenje besedil

by Služba za komuniciranje UL FRI -

Kako najhitreje identificirati problem v podjetju in ga analizirati? Z rudarjenjem besedil v programu Orange!

Z znanjem rudarjenja lahko na podlagi besedila v življenjepisih najdemo idealnega kandidata za zaposlitev, blokiramo neželeno e-pošto, odkrijemo vzorce in trende uporabnikov, in še in še!

Da pa boste rudarjenje obvladali tudi sami, vas v četrtek, 17. 10., od 16. 30 do 20.30 ure vabimo na izobraževanje Uvod v rudarjenje besedil.

https://akademijafri.si/izobrazevanja/izobrazevanje/uvod-v-rudarjenje-besedil/


Tridnevna bančna šola na Ekonomski fakulteti

by Služba za komuniciranje UL FRI -

Bi radi izvedeli več o tveganjih, digitalizaciji in razvoju novih produktov v bančništvu? Vabljeni na intenzivno tridnevno bančno šolo od 11. do 13. 9. na Ekonomsko fakulteto UL: brezplačne delavnice za študente, srečanja z vodstvom ter nagrade za najboljše udeležence.

Za koga? 25-30 študentov Ekonomske fakultete, Fakultete za matematiko in fiziko ter Fakultete za računalništvo in informatiko.

Več informacij in prijava na http://www.ef.uni-lj.si/bancna-sola-Abanka.

Slovaška vlada razpisuje štipendije

by Služba za komuniciranje UL FRI -

Slovaška vlada razpisuje štipendije za študijsko leto 2019/2020 za izmenjave:

 • študentov na 2. in 3. stopnji,
 • učiteljev in
 • raziskovalcev.

Rok za prijavo je 31. 10. 2019 do 16.00.

Razpis, vse informacije kakor tudi elektronske prijave potekajo preko spletne strani Programme Terms and Conditions for foreign applicants (incoming)

Dokončen izbor kandidatov je v pristojnosti Slovaške.

Pomembno: Študenti, ki se želijo prijaviti na razpis za izmenjavo, morajo poleg elektronske prijave v skladu s Pravilnikom o mednarodnih študijskih izmenjavah in študijskih praksah (2.3 Postopek izmenjaveIzmenjave v okviru drugih mednarodnih programov) vložiti tudi vlogo za odobritev mednarodne izmenjave na recepciji dekanata UL FRI. Vlogi naj priložijo tudi dokumentacijo, ki jo zahteva razpis, navedejo inštitucijo, na katero želijo oditi, priložijo predviden študijski program ter motivacijsko pismo. Vlogo bo obravnavala Komisija za študijske zadeve oz. Komisija za raziskovalno delo in doktorski študij. Rok za vložitev vloge na UL FRI je do vključno 31. 10. 2019.