Задачи

седмица Задачи Краен рок Испраќање Оценка
19 февруари - 25 февруари ASSIGNMENT: Lexical analysis среда, 28 февруари 2024, 07:00
26 февруари - 3 март ASSIGNMENT: Syntax analysis среда, 6 март 2024, 07:00
4 март - 10 март ASSIGNMENT: Abstract syntax среда, 13 март 2024, 07:00
11 март - 17 март ASSIGNMENT: Name resolving среда, 20 март 2024, 07:00
18 март - 24 март ASSIGNMENT: Type checking среда, 27 март 2024, 07:00
25 март - 31 март ASSIGNMENT: Memory layout среда, 3 април 2024, 07:00
8 април - 14 април ASSIGNMENT: Intermediate code generator среда, 17 април 2024, 07:00
15 април - 21 април ASSIGNMENT: Linear intermediate code четврток, 25 април 2024, 11:00
22 април - 28 април ASSIGNMENT: Instruction selection сабота, 4 мај 2024, 18:00
29 април - 5 мај ASSIGNMENT: Liveness analysis понеделник, 13 мај 2024, 14:00
6 мај - 12 мај ASSIGNMENT: Register allocation понеделник, 20 мај 2024, 14:00
27 мај - 2 јуни 2. rok: 1. naloga петок, 14 јуни 2024, 09:55
2. rok: 2. naloga петок, 14 јуни 2024, 09:55
2. rok: 3. naloga петок, 14 јуни 2024, 09:55