Literatura

Osnovna literatura so zapiski na strani predmeta na Učilnici.

Če hočete kaj drugega: literature o Pythonu je sicer ogromno. Večina mi ni všeč, saj ne izkorišča prednosti, zaradi katerih je Python tako praktičen kot jezik za poučevanje začetnikov. Priporočam kaj s spodnjega seznama. (Malo je že star, mogoče bi moral pobrskati, če se je vmes pojavilo že kaj novega.)

Poleg tega lahko pogledate spisek literature, ki so ga pripravili na Stack Overflowu. Še prej je tam nekaj o jeziku. Tudi zanimivo.

Ožji izbor:

Tidve knjigi sta super, nista pa zastonj. Ali pač, kakor se vzame. Vseeno priporočam kupiti.

  • Za začetnike: Magnus Hetland, Beginning Python. V kasnejših poglavjih pa so tudi reči, ki vam bodo prišle prav, ko boste programiranja že vešči. Priporočam tudi ogled avtorjeve osebne strani.)

  • Za te, ki že znate programirati in bi radi videli globine Pythona: Luciano Ramalho, Fluent Python. Najboljša knjiga o Pythonu, kar jih poznam. Tudi jaz se naučim česa presenetljivega. Tudi avtor se je, med pisanjem.

Širši izbor

Za začetnike

Za te, ki že znajo

  • Janez Demšar: Python za programerje. Knjiga, namenjena tem, ki že znajo programirati v kakem drugem jeziku. Zanjo povem samo zato, da vam svetujem, da berete raje kaj drugega. Prastara je in ni kul.
Последнее изменение: Суббота, 2 октября 2021, 19:35