Programi, ki si jih namestite, da se boste lahko igrali tudi doma

Na delavnici bomo uporabljali Python 3.4 in razvojno okolje PyCharm. Python je program, ki razume jezik Python. Python bo prebral in izvedel vaše programe. PyCharm je samo program, namenjen lažjemu pisanju programov v Pythonu. Namesto njega bi lahko uporabili tudi kaj drugega, a PyCharm je hkrati zastonj, preprost, dober in deluje na PC-jih, Mac-ih in povsod drugod.

Najprej Python:

  • Če imate 64-bitne MS Windows, namestite 64-bitno različico Pythona, če 32-bitne (najbrž ne...), pa 32-bitno. Če ne veste, kaj imate, poskusite najprej prvo, če ne gre, pa drugo.
  • Na Mac OS X namestite Python. Obstajajo tudi drugi načini, ki so boljši, a bolj zapleteni in primerni za resnejše programerje.
  • Na Linuxu Python že imate. Preverite, ali je vsaj različica 3.2. Če v shellu napišete python, boste najbrž dobili python 2.7 (ali 2.1, v Debianu ;), če poženete python3, pa bi se moralo oglasiti kaj novejšega.

Ko imate Python, poberite in namestite še Py Charm. Vzemite Community Edition, ki je zastonj, a bo za naše potrebe čez in čez in še bolj dovolj.

Last modified: Saturday, 11 October 2014, 11:04 AM