V učilnico se ne morem prijaviti, kaj zdaj?

Poskusite se prijaviti s svojim uporabniškim imenom (username@student.uni-lj.si), ki ga pridobite na https://id.uni-lj.si in se lahko uporablja tudi za računalniške učilnice in eduroam. Če ne deluje, lahko sami preverite ali vaše geslo deluje. Najprej poskusite geslo ponastaviti sami, sicer pa se se za pomoč obrnite na računalniški center.

Sem redno vpisani študent, kako se prijavim?

Vsi študenti, ki ste vpisani na Univerzi v Ljubljani, imate uporabniško ime že ustvarjeno, zato se vam ni treba registrirati. Morate se le prijaviti z uporabniškim imenom in geslom, ki ga sicer uporabljate na FRI. Vaše uporabniško ime je enako vašemu elektronskemu naslovu, ki je praviloma ipNNN@student.uni-lj.si (N ~ [0-9]). Če uporabniškega računa še nimate, ga pridobite na https://id.uni-lj.si.

Nisem študent FRI, kako se prijavim?

Enako kot študentje FRI, glej prejšnji odstavek.Če učilnico uporabljate le za ogled materialov, prijava ni potrebna, saj si lahko nekatere predmete ogledate tudi kot gost.

Ko se vpišem v spletno učilnico na pregledni plošči ne vidim nobenega predmeta, le povezavo na FRI - informator ter Splošne teme

Prosimo, da se v predmete, ki jih poslušate, vpišete sami. Kliknete na izbrani predmet in v meniju kliknite  Nastavitve(kolešček desno zgoraj) ->Vpiši me v predmet.

Kolešček s povezavo "Vpiši me v ta predmet"

V predmetu ne morem sodelovati

Vprašanje: Želim oddati laboratorijsko vajo iz predmeta XY, ampak nimam gumba "Oddaj", prav tako se mi rok za oddajo naloge ne prikaže, ostalim študentom pa se prikaže.

Odgovor: Če želite sodelovati pri predmetu na spletni učilnici, morate biti vanj vpisani. V predmete na učilnici se lahko vpišete sami, tako da izberete predmet in nato kliknete na kolešček desno zgoraj in izberete „Vpiši me v predmet“. Če predmet ne omogoča samovpisa, morate za vpis prositi izvajalca predmeta.

Kako se na učilnici lahko vpišem v predmet, ki je na drugi smeri študija?

Učilnica ne preverja, na kateri smeri študija ste, zato se lahko vpišete v vsak predmet (razen v redkem primeru, ko predavatelj pri svojem predmetu zaklene prijave). Vse, kar je treba, je da predmet poiščete na smeri, na kateri je, in ne na smeri, kjer je večina vaših predmetov.

Po nesreči sem se vpisal v predmet, ki ga ne poslušam. Kako se lahko izpišem iz predmeta?

Načeloma ni nič hudega, če ostanete vpisani v predmet. Če pa se res želite izpisati, lahko to storite s klikom na Nastavitve->Skrbništvo predmeta ->Izpiši me iz predmeta.

Kako lahko pišem matematične izraze?

Na učilnici je naložen MathJax, ki vam omogoča, da matematične izraze pišete kot v LaTeXu, če jih vstavite med dvojne dolarje $ $...$ $ ali med \( in \)
. Na primer, če napišete \( x_{1, 2} = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4 a c}}{2 a}\), se to prikaže kot \( x_{1, 2} = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4 a c}}{2 a}\). Znotraj značk <code> in <pre> je MathJax izklopljen.

Kako lahko pišem kodo?

Za posamezne izraze, lahko uporabite značko <code>, za večje odstavke kode pa značko <pre>.

Vnašanje rezultatov v kvize

Rezultate, ki niso cela števila (ulomki, koreni, \(\pi\),...), vnesite v decimalni obliki. Zapis naj vsebuje vsaj 5 decimalk(absolutno), če ni v nalogi drugače določeno. Decimalno ločilo je lahko vejica ali pika, vendar pa gumb »Preveri« pravilno deluje le, če decimalno ločilo ustreza jeziku, ki je izbran v brskalniku. Če je število zelo majhno ali zelo veliko, lahko uporabite tudi notacijo E (12345, 1.2345E4 ali 12345e4 predstavljajo isto število). Npr. 1/2 vpišemo 0,5 namesto \(\pi\) vpišemo 3,14159, namesto\(\sqrt{2}\) vpišemo 1,41421, namesto \(\frac{1}{101}\) pa 0,990099e-2.

Imam vprašanje, ki ni med zgornjimi (in se tiče spletne učilnice), koga lahko vprašam?

Če česa ne znate, najprej vprašajte kolegico ali kolega. Če tudi tam ne dobite odgovora, pa vprašajte administratorja učilnice Bojana Klemenca. Če ga lepo vprašate, vam bo tudi prijazno odgovoril.

Entering results in Quiz

Results, that are not integers (fractions, square root,...), enter in decimal form with at least 5 decimal places(absolute), unless it is specified otherwise. Punctuation mark can be point as well as comma, note however that the button »Check« will only work correctly if the punctuation mark corresponds to language the browser is using. If the number is large or small, the E notation can be used (12345, 1.2345E4 and 12345e4 represent the same number). For 1/2 enter 0.5, for \(\pi\) enter 3.14159, for \(\sqrt{2}\) 1.41421, for \(\frac{1}{101}\) 0,990099e-2, etc.

I have an extra question, not listed above. Who should I ask?

Please try first with your colegues and search engines. If you still can't find the answer, you can contact the the administrator Bojana Klemenca. If you ask nicely, you will get a nice reply.
Zadnja sprememba: torek, 5. januar 2021, 08.37