Obveznosti študenta


Študent izpolni svoje obveznosti pri predmetu, če: 
  • obiskuje predavanja in vaje, 
  • uspešno opravi sprotne obveznosti in 
  • uspešno opravi izpit. 

Obisk predavanj in vaj


Delo pri predmetu bo potekalo v tedenskem ritmu. Vsak teden imamo na sporedu
  • 3 ure predavanj in 
  • 2 uri vaj. 

Sprotne obveznosti


Vsak teden bo na voljo domača naloga. Da jo uspešno opravite, morate pri njej zbrati vsaj 50% možnih točk.
Za uspešno opravljene sprotne obveznosti mora študent opraviti vse domače naloge razen največ dveh.

Izpit


Izpit je pisni in sestavljen iz računskega in teoretičnega dela. Izpitni roki so zabeleženi v sistemu Studis in nanje se je potrebno pravočasno prijaviti. Če se želite od izpita odjaviti, lahko to storite osebno ali preko elektronske pošte pred začetkom izpita sporočite enemu od izvajalcev. Po začetku izpita odjava ni več mogoča.
Na dan izpita bo najprej na sporedu računski, nato teoretični del. V kolikor ste računski del izpita v tem študijskem letu že opravili, ga lahko izpustite.
V zelo posebnem primeru, ko pristopite le k računskem delu in ga opravite pozitivno, ne pa k teoretičnemu delu, se vam na tem izpitnem roku vrne prijava. Pozitivna ocena računskega izpita vam velja do konca študijskega leta.
V kolikor na izpitnem roku ne opravite enega od obeh delov izpita, dobite na tem izpitnem roku negativno oceno (5).

Računski izpit

Računski izpit traja 90 minut. Na njem je mogoče doseči 100 točk, za pozitivno oceno zadošča 50 točk. Na računskem izpitu si lahko pomagate z enim A4 listom z izpiski.
Računski izpit lahko opravite tudi z rednimi kolokviji.
V kolikor želite na računskem izpitu popravljati oceno, morate vsaj tri dni pred izpitom obvestiti enega od izvajalcev predmeta.

Teoretični izpit

Teoretični izpit traja 45 minut. Na teoretičnem izpitu odgovarjate na teoretična vprašanja, ki kažejo vaše razumevanje teorije. Na njem je mogoče doseči 100 točk, za pozitivno oceno je potrebno doseči 50 točk in ne popolnoma izpustiti odgovora na katero od vprašanj. Na teoretičnem izpitu ni dovoljena uporaba literature (tudi ne listov s formulami), kalkulatorja in drugih elektronskih naprav.
Nanj lahko pristopite le, če imate opravljen računski izpit oz. ste ga opravljali na tem izpitnem roku.

Kolokviji


Sprotno znanje bomo preverjali na dveh 90-minutnih računskih testih (kolokvijih), na katerih bodo študentje tipično reševali računske naloge. Vsak kolokvij je vreden 100 točk. Na vsakem kolokviju si lahko pomagate z enim A4 listom z izpiski.
Na redne kolokvije se ni potrebno prijavljati, razporeditev študentov po učilnicah bo objavljen pred kolokvijem na spletni učilnici predmeta.
V kolikor študent doseže v povprečju obeh kolokvijev vsaj 50 točk, se mu s tem prizna računski izpit pri predmetu. V tem primeru je ocena računskega izpita vsaj 8.

Ocena pri predmetu


Za pozitivno opravljen predmet morate imeti pozitivno oceno domačih nalog, računskega izpita in teoretičnega izpita.

Študent pri predmetu dobi eno samo oceno, ki se določi na osnovi sprotnih obveznosti ter ocen pri računskem in teoretičnem delu izpita.

Zadnja sprememba: sreda, 20. september 2023, 13.11