Prestopna leta

Napiši program, ki pove ali je leto prestopno. Leto je prestopno če je deljivo s 4, razen v primeru, ko je deljivo s 100 - takrat leto ni prestopno, razen takrat, če je deljivo s 400, takrat je leto prestopno. Tako so leta 2004, 2008 in 2000 prestopna, leti 2005 in 2100 pa ne.

Banane in hruške

Košara s sadjem je polna hrušk in banan. Napišite program, ki ugotovi katerega sadja je več. Primer dialoga s programom:

Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 3 Koliko banan je v košari? UPORABNIK VTIPKA 4 V košari je več hrušk kot banan.

ali

Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 4 Koliko banan je v košari? UPORABNIK VTIPKA 4 V košari je toliko hrušk kot banan.

Nič banan, samo hruške

V košari so ostale le še hruške. Napišite program, ki uporabnika vpraša koliko hrušk je v košari nato pa izpiše ... koliko hrušk je v košari. Naloga ni trivialna, saj morate izbrati pravilno obliko besede hruška (1 hruška, 2 hruški, 3 hruške...). Predpostavite lahko, da je v košari manj kot 100 hrušk (lahko pa poskusite napisati program tudi tako, da bo delal s poljubno veliko hruškami).

Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 2 2 hruški Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 4 4 hruške

S celim stavkom

Program iz prejšnje naloge popravite, da bo odgovoril s celim stavkom. Zadeti morate obliko glagola biti (je, sta ali so).

Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 2 V košari sta 2 hruški. Koliko hrušk je v košari? UPORABNIK VTIPKA 4 V košari so 4 hruške.
Zadnja sprememba: torek, 14. oktober 2014, 07.52