FRI-informator

FRI Informator je obvestilnik s splošnimi temami za študente, ki niso nujno neposredno povezane s pedagoškim procesom.
Obvestilnik je del spletne učilnice FRI in ga prejmejo vsi študenti fakultete. Kadarkoli se lahko odjavite preko povezave na dnu vsakega sporočila (Odpovej naročnino na ta forum).

V osnovni forum FRI-informator ste vsi študenti že prijavljeni (s tega ste pravkar prejeli to sporočilo). Na njem bodo objavljene najpomembnejše vsebine za vse ter periodični zbirniki objav podforumov.

Za vsa ostala aktualna obvestila se morate SAMI PRIJAVITI na PODFORUME s spodnjega seznama. Tako boste sproti in pravočasno obveščeni o izbranih tematikah:

Izzivi in priložnosti (Prijavi se TUKAJ)

Dogodki na FRI (Prijavi se TUKAJ)

Mednarodne izmenjave in razpisi (Prijavi se TUKAJ)

Šport in rekreacija za študente (Prijavi se TUKAJ)

Ponudbe za delo in štipendije (Prijavi se TUKAJ)

Raziskave in ankete (Prijavi se TUKAJ)


Novice urejata Služba za komuniciranje in Študentski referat FRI.

Vabilo študentom k oddaji predlogov za izboljšave FRI UL

by Informator FRI -

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL Komisija za spremljanje kakovosti in samoevalvacijo (KSKS) vsako leto zbira predloge študentov za izboljšave delovanja fakultete.

Dobrodošli so kakršni koli predlogi, ki se tičejo vidikov delovanja naše fakultete.

Vabimo te, da odpreš spletni obrazec in z nami deliš svoje predloge za izboljšave.

Hvala za sodelovanje.
Študentski svet FRI UL


Študentsko delo - predstavitev FRI na srednjih šolah

by Služba za komuniciranje UL FRI -

Dijaki in dijakinje četrtih letnikov se odločajo o vpisu na fakultete, zato na številnih srednjih šolah organizirajo predstavitve. Ker za vse šole še nismo našli oseb, ki bi predstavile FRI, se obračamo na vas, študente FRI.

Verjamemo, da lahko študenti z osebnim pristopom in zanimivimi predstavitvami dijakom olajšate odločitev o vpisu na FRI.

Če ste pripravljeni predstaviti študij na FRI, nam to sporočite v Službo za komuniciranje FRI (sk@fri.uni-lj.si), pri čemer nam sporočite svoje ime in kontaktni naslov.

Spodaj je seznam šol, kjer iščemo pomoč za predstavitev:

Datum in ura: 

 Šola:  

27. 11. 2019, 9.00

Šolski center Kranj

11. 12. 2019, 8.50-11.15

I. Gimnazija Celje

19. 12. 2019, 8.00-12.30

Gimnazija Celje Center

7. 1. 2020, 11.00-13.50

Vegova elektrotehniška-računalniška šola

15. 1. 2020, 10.00

Škofijska klasična gimnazija Ljubljana

22. 1. 2020

Gimnazija in srednja šola Kamnik

23. 1. 2020

Šolski center Velenje

Po dogovoru

Srednja tehniška šola Koper

Po dogovoru

ŠC PET

Po dogovoru

Gimnazija F. Prešerna Kranj

V Službi za komuniciranje bomo priskrbeli za predstavitveni material in prezentacijo v obliki .ppt in z vami uskladili vrsto predstavitve glede na format, ki ga posamezna šola ponuja (predstavitve v razredu, sejemska postavitev v avli ali telovadnici).

Od študentov se pričakuje zanesljivost, upoštevanje urnika in predvsem dobra volja. Ure neposrednega dela na predstavitvi vam lahko plačamo preko študentske napotnice.

Se veselimo sodelovanja in vabljeni, da k sodelovanju na predstavitvah spodbudite tudi svoje kolege.


Debata KUI: A case of air quality models

by Informator FRI -

Katedra za umetno inteligenco vabi na debato z naslovom "Modeling … what can go wrong? A case of air quality models" v četrtek, 14. 11. 2019, ob 14.15 v P03. Debato bo pripravila Jana Faganeli Pucer.

Vsebina:

Academic data scientists are expected to develop new modelling techniques, publish them in respectable journals, and prove that they are better than the current state-of-the-art. Often model limitations and rigorous model evaluations are not the focus of such research. In recent years, many experts from areas outside data science use machine learning methods without knowledge of model limitations and methodological expertise in the evaluation of produced models. This might lead to dubious conclusions. We present use cases and lessons learned from the area of air quality modelling.  Here, models used for large scale environmental evaluation and policy-making can lead to long-lasting consequences.


Slovenski zajtrk

by Informator FRI -

V okviru dneva slovenske hrane bomo v petek, 15. novembra, na FRI ponovno postregli slovenski zajtrk. Med 9.00 in 9.30 boste v avli FRI študenti in zaposleni lahko preizkusili nekaj zdravih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih bodo za to priložnost pripravili v Restavraciji 123 v sodelovanju s kuharskim chefom Jorgom Zupanom. Vljudno vabljeni!

Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici, obroki pa morajo biti čim bolj kakovostni z dovolj zelenjave in sadja, s čim manj sladkorja in zdravju škodljivih maščob.

Namen dogodka je spodbujanje zdravih prehranskih navad. Na voljo bodo:

  • skutni namaz z bučnim oljem, bučnimi semeni in drobnjakom, ajdov kruh z orehi,
  • koruzni žganci z belo ječmenovo kavo,
  • ajdov narastek z jabolki in medom,
  • domači narezek (pečena šunka, sir).
Jedi bo predstavil kuharski chef Jorg Zupan, ki v Ljubljani vodi restavracijo Atelje.

Dogodek bomo fotografirali za potrebe promocije fakultete in študija.


Informator = kanali obveščanja študentov

by Informator FRI -

KAJ JE FRI-INFORMATOR?

To je kanal, namenjen obveščanju študentov o vsebinah, ki se poleg študija odvijajo na fakulteti ali so drugače povezana s fakulteto, ter o posredovanju vsebin zunanjih organizatorjev, ki so namenjene ali potencialno uporabne in zanimive za študente FRI.


KAJ TE ZANIMA?

FRI-Informator je razdeljen na več tem in forumov.

V osnovni forum FRI-informator ste vsi študenti že prijavljeni (s tega ste pravkar prejeli to sporočilo). Na njem bodo objavljene najpomembnejše vsebine za vse ter periodični zbirniki objav podforumov.

Za vsa ostala aktualna obvestila se morate SAMI PRIJAVITI na PODFORUME s spodnjega seznama. Tako boste sproti in pravočasno obveščeni o izbranih tematikah:

(Da vam olajšamo delo, smo povsod dodali povezavo za samovpis)

 

Izzivi in priložnosti (Prijavi se TUKAJ)

  • Obveščanje o izobraževanjih, konferencah, tekmovanjih in drugih dogodkih zunanjih organizatorjev (študentska društva in združenja (npr. ŠOU, Študentski svet, EESTEC, Best, IAESTE), podjetja in druge organizacije); ter o drugih zadevah, zanimivih za študente računalništva.

 

Dogodki na FRI (Prijavi se TUKAJ)

  • Obveščanje o dogodkih na FRI: delavnicah za študente, gostujočih predvanjih, dogodkih v Garaži FRI, debatah Katedre za umetno inteligenco, sejmih v avli itd.

 

Mednarodne izmenjave in razpisi (Prijavi se TUKAJ)

  • Obveščanje o razpisih za mednarodne izmenjave, štipendijeh tujih veleposlaništev in vlad, dogodkih za mreženje s tujimi študenti.

 

Šport in rekreacija za študente (Prijavi se TUKAJ)

  • Obveščanje o univerzitetnih športnih prvenstvih, ponudbi športnih dejavnosti in rekreacije za študente ter dejavnosti Športnega društva FE in FRI.

 

Ponudbe za delo in štipendije (Prijavi se TUKAJ)

  • Obveščanje o kadrovskih štipendijah ter o priložnostih za študentsko delo in delovnih mestih za računalniške profile, ki so odprta na FRI ali drugih članicah Univerze v Ljubljani, tujih in domačih institucijah ter podjetjih, ki so partnerji fakultete.

 

Raziskave in ankete (Prijavi se TUKAJ)

  • Posredovanje anket in prošenj za sodelovanje v raziskavah, ki jih izvajajo študenti in raziskovalci na FRI ter drugih članicah univerze, in raziskav, kjer so študentni relevantna ciljna skupina; možnost posredovanja anket za zaključna dela in seminarske naloge (prijavite se, če želite s sodelovanjem pomagati kolegom, ki rabijo podatke).

 

Z vsakega od navedenih forumov se seveda lahko kasneje kadar koli odjavite (in ponovno prijavite).


Volitve v Študentski svet FRI - danes do 16h

by Informator FRI -

Spoštovani študenti in študentke,

pošiljamo vam opomnik, da danes, 7. 11. 2019, med 9. in 16. uro potekajo volitve v Študentski svet FRI.

Volitve potekajo v avli FRI, volijo lahko vsi študenti z veljavnim študentskim statusom.

Vabljeni, da oddate glas za svojega predstavnika v novem Študentskem svetu!


Kandidature za volitve v študentski svet FRI

by Informator FRI -

Spet je prišel čas v letu, ko potekajo volitve v Študentski svet FRI.

Si želite organizirati dogodke za naše študente in skrbeti za kvaliteto študijskega procesa, pri tem pa se še zabavati in biti del odlične ekipe?

Potem oddajte kandidaturo v volilno škatlo, ki se nahaja pred pisarno ŠS FRI v avli fakultete. Kandidature bo možno oddati do torka (29. 10. 2019) do 13. ure.

Kandidira lahko vsak študent FRI, ki ga to področje zanima. Na voljo je 20 mest, zagotovljena pa so tudi mesta za predstavnike posameznih letnikov, stopenj in študijskih programov (16 mest):

Dodiplomski študij:
Predstavnik 1. letnika UNI
Predstavnik 2. letnika UNI
Predstavnik 3. letnika UNI
Predstavnik dodatnega leta UNI
Predstavnik 1. letnika VSŠ

Predstavnik 2. letnika VSŠ
Predstavnik 3. letnika VSŠ
Predstavnik dodatnega leta VSŠ
Predstavnik IŠRM
Predstavnik MM
Predstavnik UI

Podiplomski študij:
Predstavnik 1. letnika MAG
Predstavnik 2. letnika MAG
Predstavnik dodatnega leta MAG
Predstavnik MM2
Predstavnik Doktorskega študija  

Za več informacij se oglasite v pisarni ŠS FRI ali pa pišite na e-mail naslov kontakt@svet.fri.uni-lj.si


Dan magistrskih tem iz industrije

by Informator FRI -

Vabljeni na Dan magistrskih tem iz industrije, ki bo ta četrtek, 17. 10., med 11:00 in 12:30 v avli FRI.

Teme bodo v sproščenem in neformalnem vzdušju predstavljali predstavniki podjetij kar na relaciji 1:1 (oziroma manjšim zainteresiranim skupinam) na mizah v avli.

Če še iščete temo za magistrsko nalogo ali mogoče želite le spoznati izzive podjetij in z njimi navezati sodelovanje, ste vljudno vabljeni, da nas obiščete.

Začetni opisi tem so dosegljivi v dokumentu (na povezavi), da si lažje ustvarite začetno mnenje ter pristopite in začnete debato.

Debata KUI: Intentional Action in a Computational Cognitive System

by Informator FRI -

Katedra za umetno inteligenco vabi na debato z naslovom “Intentional Action in a Computational Cognitive System" v četrtek, 17. 10. 2019, ob 14.15 v P03. Debato bo pripravil Will Bridewell.

Contents:

The talk covers research on a computational theory of intentional action. At the heart of the theory is the claim that part of what it means to intentionally carry out a task is to be oriented toward the world in a task-relevant way. That is, agents preferentially attend to aspects of their environment that are relevant to their current tasks, which enables them to act in a goal-directed manner while remaining responsive to unpredictable events. The talk will describe a computational implementation in the ARCADIA framework and demonstrate its application in the domains of visual question answering and autonomous vehicles.

About the lecturer:

Will Bridewell is a computer scientist at the U.S. Naval Research Laboratory. Formerly he was a research scientist at Stanford University and the Institute for the Study of Learning and Expertise. His current research investigates the relationship between attention and intentional action with a broader interest in computational theories of consciousness. He is the co-designer of the ARCADIA cognitive system and co-directs the ARCADIA research program.